Corona hinderpremie aanvragen bij Vlaio
Corona hinderpremie aanvragen bij Vlaio

Ik probeerde nog drie-vier keer die dag,

maar de moed zonk me in de schoenen omdat ik steeds het zelfde “wachtbericht” kreeg. Maar de dag nadien, de zaterdag dus, had ik wel toegang. Ik had het eigenlijk gedaan om te controleren of de website wel werkte, maar had geen zin meer om de aanvraag voor mijn klanten en mezelf te doen.

Maandag was het zover. Ik begon vol goede moed en was overtuigd dat ik alle aanvragen kon doen voor mijn klanten die dit gevraagd hadden. Ik begon met mijn beproefde methodiek om eerst de aanvraag voor mezelf te doen en de stappen te onthouden alvorens enig advies te geven aan de klanten of nog beter de aanvraag voor hen te doen.

Ik logde aan met mijn elektronische identiteitskaart en ik moet toegeven dat de applicatie zeer gemakkelijk is en er professioneel uitziet. Het enige vervelende was dat ik moest aanklikken dat het een verplichte sluiting was en ik daar eigenlijk niet 100% van zeker was. Ja, ik mag geen klanten meer ontvangen omdat ik een niet-essentiële onderneming ben, maar ben ik verplicht om te sluiten?

Na max. tien minuten was mijn aanvraag in orde en kreeg ik een mooie bevestiging. Zeer tevreden van mezelf, wilde ik beginnen aan de aanvragen voor mijn klanten, maar al snel werd het duidelijk dat ik niet de nodige volmachten had. Ik heb volmachten voor mijn klanten voor BTW, vennootschapsbelasting, personenbelasting, UBO register, geschillen etc. MAAR niet om corona maatregelen aan te vragen.

Zeer teleurgesteld heb ik dus snel een handleiding voor mijn klanten geschreven die op onze website kan gevonden worden. Want nu nog een volmacht geven voor VLAIO neemt heel wat meer tijd in beslag, dan zelf de aanvraag doen. Zorg goed dat je de openingstijden juist aangeeft, want dat zal waarschijnlijk de basis worden voor de in de toekomst voorgestelde dagvergoedingen.

 

Finance & Administration
Eric Ysebaert helpt je om jouw financiële doelstellingen op korte en lange termijn te realiseren. Vanuit zijn ruime ervaring als financieel en administratief directeur focust hij op het vinden en verwerven van fondsen, subsidies en kapitaal voor KMO's.